Sunnuntaina 9.6. kilpailtiin Pro Riders Kainuun 2-tason kouluratsastuskilpailuissa Kajaanin Raviradalla

Pro Riders Kainuun ensimmäiset 2-tason kilpailut kilpailtiin vaihtelevissa sääoloissa 9.6.2019 Kajaanin Raviradan keskuskentällä. Pahimmat ukkosrintamat ohittivat kilpailukentän, mutta osan puuskaisista tuulista ja sadekuuroista ylsivät myös Kajaanin Raviradalle. Onneksi aurinkokin näyttäytyi. Kilpailuissa nähtiin 53 starttia.

Ensimmäisenä luokkana ratsastettiin Hööks Oulun ja Kh Oikarisen sponsoroima luokka Helppo B Nuorten hevosten kenttäkilpailuohjelma 2003/2009, avoin 4-6-vuotiaille hevosille, jossa starttasi 8 nuorta hevosta. Luokan voittoon ratsasti Iisalmen Ratsastajien Saara Tuorilainen 6-vuotiaalla ponilla Amorine Tuor prosentein 66.875%. Toiselle sijalle ratsasti Kainuun Kopseen Emmi Manninen 6-vuotiaalla ponilla Morning Mist Diva prosentein 66.250%.

1. luokan voittaja Saara Tuorilainen ja Amorine Tuor. Kuvan on ottanut Laura Niemi.

2a luokassa Helppo B:3 2019 kouluradan valtasivat suomenhevoset. Luokan voittoon ratsasti Kajaanin Ratsastusseuraa edustava Marja-Leena Parviainen hevosella Niisun Wihtori prosentein 65,114%, toiseksi Rovaniemen Urheiluratsastajien Krista Maikkunen ja Petronella Mix prosentein 64,318% ja kolmanneksi Kitkan Ratsastajien Krista Wendelin ja Herra Hakkarainen prosentein 63.636%. Luokan sponsoroi Osuuskauppa Maakunta ja Puuilo Kajaani.

Luokan 2a voittaja Marja-Leena Parviainen ja Niisun Wihtori. Kuvan on ottanut Laura Niemi.

Päivän suurimmassa Kainuun Osuuspankin, Puuilo Kajaanin ja KH Oikarisen sponsoroimassa luokassa, Helppo B:3 2019 avoin kaikille, starttasi 17 ratsukkoa. Luokan voitti Lidrid Teamin Ella Pääkkönen ja Top Secret prosentein 66,705%. Muut sijoittuneet olivat Kitkan Ratsastajien Tiia Hokkanen ja Dolmany (66,477%), järjestävän seuran Pro Riders Kainuun Elina Kemppainen ja Nimbo (66,136%), Puijon Laukan Sanni Iivanainen ja Justy (65.568%) ja Oulun Ratsastajien Suvi Korpela ja Bella Donna Carrus (65,277%).

Luokan 2b voittaja Ella Pääkkönen ja Top Secret. Kuva on ottanut Milja Heikkinen.

Osuuskauppa maakunnan luokka 3. Helppo A:5 2015 voittoon ratsasti Equestrian Team Diamondia edustava Tarja Lehto hevosella Summertime in Riga. Voittajatulos oli 63.125%. Luokassa sijoittuivat myös Oulun Ratsastajien Kati Leinonen hevosella Riviera Maisan (62,500%), Lidrid Teamin Ella Pääkkönen ja Top Secret (61,797%) sekä ABC Ratsastajien Berit Leinonen Valssanterilla (60,859%). Luokassa jaettiin myös Puuilo Kajaanin ja KH Oikarisen lahjoittamat tarvarapalkinnot.

Luokan 3 voittaja Tarja Lehto ja Summertime in Riga. Kuvan on ottanut Milja Heikkinen.

Pitkän päivän päätti Kainuun Osuuspankin luokka 4 Vaativa B:0 2009, jonka voittoon ratsasti Ratsastusseura Equi-Oulun Ulla Seuranen hevosella Herz Juwel. Prosentteja ratsukko keräsi 65,750%. Toiseksi sijoittui Pro Riders Kainuun Elina Kemppainen ponilla McFurry prosentein 64,00%.

Luokan 4 voittaja Ulla Seuranen ja Herz Juwel. Kuvan on ottanut Milja Heikkinen.

Onnea kaikille voittajille ja sijoittuneille!

Kiitos kisojen sponsoreille Kainuun Osuuspankki, Osuuskauppa Maakunta, Puuilo Kajaani, Hööks Oulu ja KH Oikarinen hienoista palkinnoista ja Ojavuon Taimitarha kilpailuareenan kukkaloistosta!

Kiitos Kainuun Ravirata upeiden puitteiden tarjoamisesta ja Kainuun seurakoira- ja terrierikerho Ry:lle sen pelottavan kansliateltan lainaamisesta!

Sekä tietenkin suurensuuri kiitos kaikille reippaille talkoolaisille, jotka saivat hienot kisat aikaiseksi!

Reippaita talkoolaisia. Kuvan otti Samuli Kemppainen.

Tulokset kokonaisuudessaan.